ANUNȚ: Comenzile efectuate în perioada 26.04.2024 ~ 6.05.2024

 vor fi procesate începând cu 7 mai 2024

Budincă de tapioca cu fructe și lapte de cocos

14/02/2021

Budinca de tapioca cu fructe și lapte de cocos este un desert delicios și extrem de simplu de preparat, care poate fi consumat atât cald, cât și rece. Ornată frumos, budinca de tapioca îți garantează un efect de senzație în fața musafirilor. Poate fi păstrată la frigider și servită copiilor pe post de gustare. Este hrănitoare, se digeră ușor și nu conține gluten.

TIMP PREPARARE:  30 minute

PORȚII:  4

TIP REȚETĂ:  Desert

DIFICULTATE:  Scăzută


Ingrediente:

  • 3 cesti bautura vegetala (lapte de orez, lapte de soia, lapte de cocos sau migdale)
  • 1/2 ceașcă tapioca perle
  • 1/2 ceașcă apă
  • 1/2 ceașcă zahăr brut
  • 2 linguri fructe de sezon mărunțite

Mod de preparare:

  • Se înmoaie tapioca în jumătate de ceașcă de apă rece și se lasă aproximativ 1 oră până ce absoarbe lichidul în totalitate. Această etapă este extrem de simplă și ea face ca rețeta să dureze în total 90 de minute, deși în timpul în care tapioca stă la înmuiat poți face orice altceva prin bucătărie.
  • Într-un vas, preferabil cu fund atiaderent, se pun la foc mediu laptele, zahărul și tapioca și se lasă la fiert 20-25 de minute. În acest timp se amestecă în mod continuu, până când lichidul scade și compoziția se leagă bine. Dacă te oprești din amestecat, riști ca zahărul netopit sau boabele de tapioca să se lipească de fundul vasului, rezultând fie o budincă de tapioca afumată, fie una cu cocoloașe.
  • Se toarnă în boluri și se ornează cu fructe.
  • Se poate consuma atât caldă, cât și rece.

Observații:

  • Noțiunea de ceașcă apare ca unitate de măsura la toate ingredientele acestei rețete, în afară de fructe, care sunt pentru decor și la care ai libertatea de a adăuga câte dorești. Dacă vrei să prepari o cantitate mai mică, folosește căni de cafea de 100 ml. Dacă dorești o cantitate mai mare, măsoară ingredientele folosind căni de ceai de 200-250 ml.
  • Pentru un preparat complet natural, poți folosi zahăr brut din trestie de zahăr sau miere. Dacă alegi mierea, o vei adăuga la final, după ce ai fiert perlele de tapioca cu laptele vegetal.
  • Fructe de sezon pot însemna capșune, fructe de pădure, piersici, caise, vișine sau oricare altele îți plac, important este ca acestea să fie bine coapte. Foarte apreciate sunt variantele de budincă de tapioca cu mango, budincă de tapioca cu banane, budincă de tapioca cu capșune sau budincă de tapioca cu zmeură.
  • Există și o variantă de budincă de tapioca la cuptor, preparată similar, dar fără fructe deasupra, cu stafide sau alte fructe confiate în compoziție.
  • Se poate prepara budinca de tapioca și fără lapte, dar în acest caz, pentru un plus de savoare, se recomandă să pui o cantitate dublă de fructe, din care jumătate va fi integrată în budinca de tapioca, iar cealaltă jumătate va fi folosită pentru ornat.


Rețetă propusă de Expertul Sanovita