Budincă de tapioca perle cu fructe

14/02/2021

Dacă nu ai gustat până acum tapioca, trebuie neapărat să o faci și să descoperi de ce este un aliment atât de popular în întreaga lume! Noi îți spunem numai atât pentru moment: are zero grăsimi! Tapioca perle cu fructe este un desert delicios, inedit și sănătos, excelent pentru întreaga familie. Într-o după-amiază călduroasă de vară, încearcă acest preparat rece, de la frigider, iar în zilele reci de iarnă mănânc-o proaspăt fiartă, ușor călduță.

TIMP PREPARARE:   30 minute

PORȚII:   4

TIP REȚETĂ:   Desert

DIFICULTATE:   Scăzută


Ingrediente:

Mod de preparare:

  • Se înmoaie tapioca într-o ceașcă de apă rece și se lasă aproximativ 1-2 ore, până ce absoarbe în mare parte lichidul.
  • Într-un vas, preferabil cu fund antiaderent, se pun la foc mic tapioca înmuiată cu restul de apă, timp de 20-25 de minute. Se va fierbe până când perluțele devin transparente și în tot acest timp se amestecă, pentru a nu se lipi de fundul vasului, dar mai ales, pentru a nu se forma cocoloașe.
  • Se lasă 5 minute la răcit, timp în care vom taia fructele în bucățele mici.
  • După ce tapioca s-a răcorit puțin, se adaugă zahărul brut, câte puțin, amestecând în mod continuu.
  • După ce zahărul a fost integrat (iar tapioca este încă fierbinte) adaugi fulgii de cocos și fructele mărunțite.  Vei continua amestecarea, dar ușor de această dată, în așa fel încât fructele să se integreze în preparat, dar să nu se zdrobească complet.
  • Torni tapioca în boluri si o decorezi cu bucăți de fructe.

Observații:

  • Poți să înlocuiești zahărul brut cu mierea, dar trebuie să ai grija ca, pentru a păstra pe deplin calitățile mierii, sa nu o amesteci în compoziție atâta timp cât tapioca este clocotită, ci numai după ce s-a răcit puțin.
  • Fructe de sezon pot însemna capșuni, fructe de pădure, piersici, caise, vișine sau oricare altele îți plac, important este ca acestea să fie bine coapte. Foarte apreciate sunt variantele de budincă de tapioca cu mango, budincă de tapioca cu banane, budincă de tapioca cu capșune sau budincă de tapioca cu zmeură. Poți folosi și fructe congelate sau confiate.
  • Se poate prepara tapioca și cu lapte vegetal, nu doar cu apă, caz în care trebuie să fi cu atât mai atentă la amestecatul compoziției în timpul fierberii, întrucât va crește riscul ca aceasta să se lipească sau să formeze cocoloașe.



Rețetă propusă de Expertul Sanovita