Tapioca cu lapte de cocos și vanilie

12/02/2021

Tapioca cu lapte de cocos și vanilie este o rețetă care va cuceri imediat întreaga familie. Se prepară rapid și se mănâncă la fel de rapid, caldă sau rece, după gust și sezon. Combinația dintre aroma delicată a cocosului și cea dulce a vaniliei va face din acest desert unul dintre preferatele tale. Este suficient să îl pregătești o singură dată și apoi nu te vei sătura probând combinații de fructe, după specificul fiecărui anotimp.

TIMP PREPARARE:  25 minute
PORȚII:  4
TIP REȚETĂ:  Desert
DIFICULTATE:  Scăzută

Ingrediente:

Mod de preparare:

  • Se pune apa  la fiert (de preferat într-o crăticioară din material special antiaderent). Focul trebuie să fie moderat, nu puternic.
  • Când apa clocotește, este momentul să adaugi perlele de tapioca în ploaie, amestecând energic și continuu, pentru ca perlele de tapioca să nu se lipească între ele.
  • Continui să fierbi preparatul, aproximativ 10-15 minute. Vei ști că este gata în momentul în care ai să vezi că perlele devin transparente, ca sticla. În acest punct se încorporează crema de cocos. Preparatul va avea o consistență moale, însă în timp ce se răcește, se va mai îngroșa.
  • Se ia de pe foc tapioca și se lasă 2-3 minute să se racorească puțin, amestecând în continuare.
  • Adaugă zahărul brut sau mierea după gust, împreună cu esența de vanilie și/sau praful de cacao.
  • Torni budinca de tapioca cu lapte de cocos și vanilie în boluri și o lași la răcit.
  • O poți servi și caldă, dar ideal se servește rece, ornată cu fructe proaspete și fulgi de cocos.

  Observații:

  • Poți pregăti tapioca cu orice băutură vegetală sau chiar și cu apă
  • Dacă nu ai fructe proaspete, poți să folosești și fructe congelate, bine scurse sau chiar fructe din compot. Totuși, dacă te decizi să pregătești tapioca folosind fructe din compot, trebuie să fii atent la conținutul de zahăr, eventual să renunți la zahărul adăugat suplimentar de tine, pentru că fructele din compot sunt, la rândul lor, îndulcite.
  • După gust, poți să pui acest delicios desert în boluri în straturi: unul de budincă de tapioca, unul de fructe, apoi din nou unul de budincă, până când umpli recipientul. În acest caz, este de efect să folosești un bol sau un pahar transparent.


Rețetă propusă de Expertul Sanovita