Începând cu litera A

30/04/2021

Aronia

Arbustul de aronia face parte din familia Rosaceae si este recunoscut sub denumirile americane de Black Chokeberry sau Redberry. Aronia sunt fructe de padure cu un efect tonic general si un continut mare de antioxidanti, resveratrol si vitamine. Poate preveni anumite boli de ficat. Ajuta la protejarea sistemului digestiv si urinar. Creste imunitatea si reduce inflamatiile organismului.

Arnica

Arnica este o planta perena, care creste in regiunile montane si care contine lactone sesquiterpenice su puternice efecte antiinflamatorii, cea mai importanta din punct de vedere medical fiind helenalina continuta. Are proprietatea de a decongestiona umflaturile si loviturile. Contribuie la imbunatatirea circulatiei sangelui. Ajuta la eliminarea contractiilor musculare.

Armurariu / Silimarina /Milk thistle

Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o planta care se foloseste de peste 2000 de ani ca remediu in tratarea bolilor de ficat si vezica biliara. Contribuie la functionarea normala a ficatului, influentand favorabil functia de detoxifiere a acestuia. Contribuie la protejarea organismului impotriva actiunii radicalilor liberi, stresului, alcoolului, radiatiilor UV si a poluarii. Contribuie la mentinerea sanatatii inimii si la reglarea cantitatii de zahar din organism. Produsele pe baza de milk thistle contribuie la functia de digestie si de purificare a organismului.

Ardei iute

Ardeiul iute face parte din familia capsicum si este cunoscut sub denumirea de Capsicum annuum. Capsaicina ofera ardeiului gustul sau iute, dar are de asemenea proprietati medicinale care il fac unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Are un continut bogat de vitamine si minerale. Este recomandat ca adjuvant in afectiuni digestive, cardiovasculare si osteoarticlare.

Arahide

Arahidele (Arachis Hipogaea) fac parte din familia Leguminoaselor si sunt alimente care concentreaza o multitudine de nutrienti, vitamine, antioxidanti si minerale. Sunt o sursa naturala de energie. Produsele pe baza de arahide au un continut bogat de nutrienti. Ajuta in situatii de surmenaj intelectual sau oboseala fizica accentuata.

Anghinare

Anghinarea (Cyanara scolymus) este o planta ierboasa de origine mediteraneana, cunoscuta inca din timpuri stravechi pentru beneficiile sale pentru sanatate si proprietatile medicinale importante. Sustine functia antitoxica a ficatului si regenerarea celulelor hepatice. Sustine secretia biliara, favorizand o digestie usoara. Mentine silueta dorita prin scaderea acumularilor de tesut adipos, favorizand senzatia de satietate. Contribuie la metabolismul energetic normal si confera vitalitate si o stare de bine organismului. Ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

Anason stelat

Anasonul stelat este originar din China şi Vietnam şi a fost adoptat şi de ţările mediteranene. Este folosit pentru infecţiile tractului respirator, tuse, gripă, dar în cazuri de anorexie pentru stimularea poftei de mâncare. Ajuta la digestie contribuind la functionarea normala a tractului intestinal. Ajuta in caz de flatulenta si spasme intestinale. Stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale.

Anason

Planta extrem de aromata, anasonul este originar din Orientul Apropiat si era cultivat in Egiptul Antic. Preparatele medicinale din anason au proprietati stomahice, carminative, eupeptice, antispastice. Ajuta la digestie contribuind la functionarea normala a tractului intestinal si la cresterea poftei de mancare. Ajuta in caz de flatulenta si spasme intestinale. Stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale. Are efecte benefice asupra gatului, faringelui si a corzilor vocale. Stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza.

Ananas

Ananasul este o planta tropicala originara din America inclusa in randul plantelor medicinale datorita calitatilor fructului sau, care are numeroase efecte benefice asupra sanatatii. Conține o cantitate mare de bromelaină, o enzimă cu puternice efecte antiinflamatoare. Ajuta la mentinerea siluetei dorite. Scade acumularile de tesut adipos. Favorizeaza senzatia de satietate. Contribuie la metabolismul energetic normal. Sprijina digestia. Confera vitalitate si o stare de bine a organismului. Ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

Alune de padure

Alunele de padure sunt printre cele mai populare alimente consumate dotorita continutului de nutrienti si al gustului delicios. Sunt o sursa excelenta de fibre alimentare. Ofera protectie pentru sistemul cardiovascular. Ajuta la mentinerea unei pieli sanatoase si tinere.

Aloe vera

Aloe vera este o planta perena, care face parte din familia Asphodelaceae. Majoritatea partilor acestei plante sunt folosite in diverse scopuri medicinale dar si cosmetice, cu intrebuintari interne si externe. Este o sursa bogata de antioxidanti. Are efecte benefice in caz de oboseala. Creste capacitatea de autoaparare a organismului. Actioneaza ca revigorant general pentru organism. Are efect antiinflamator.

Albastrele

Albastreaua este o specie de planta erbacee din familia Asteraceae. Albastrelele sunt bogate in vitamina C, acid folic si alti compusi organici care ajuta la detoxifierea organismului. Ajuta in caz de afectiuni renale si ale vezicii urinare Produsele pe baza de albastrele stimuleaza secretia de urina in caz de edeme si pareza renala

Afin american

Afinul este o planta medicinala care creste in regiunile alpine. Fructele de afin au in compozitia lor substante antibacteriene si antiseptice, iar frunzele de afin au efect antioxidant si de absorbtie a radiatiilor UV. Contribuie la mentinerea valorilor normale ale glicemiei. Creste sensibilitatea retiniana nocturna. Ajuta in oboseala vizuala. Ajuta purtatorii de ochelari (miopie, hemeralopie). Produsele pe baza de afin american au beneficii multiple pentru organism.

Acid pantotenic

Acidul pantotenic sau vitamina B5 este cea mai raspandita vitamina, aceasta fiind prezenta in aproape toate felurile de mancare. Aceasta vitamina hidrosolubila joaca un rol important in metabolismul energetic al celulelor si participa la formarea anumitor hormoni. - contribuie la reducerea oboselii si extenuarii - contribuie la performanta mentala normala - contribuie la metabolismul energetic normal - ajuta la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul - contribuie la diminuarea starilor de neliniste, iritabilitate, nervozitate - sustine un somn sanatos, profund si odihnitor - contribuie la cresterea performantelor fizice

Acid hialuronic

Acidul hialuronic este un compus principal al organismului cu rol in retinerea apei in tesutul conjunctiv, piele si organe. Acesta este o componenta a colagenului si poate fi derivat si concentrat din colagen si ajuta la reversibilitatea intregului sistem degenerativ sau a imbatranirii. De asemenea, contribuie la lubrifierea si la mentinerea functiei normale a articulatiilor. Produsele cu acid hialuronic au beneficii multiple pentru organism.

Acai

Fructele de Acai sunt roadele palmierilor cu acelasi nume, originari din padurile Amazonului si constituie, de secole, principala sursa de hrana a brazilienilor. Aceste fructe de culoare mov au dimensiuni si culori asemanatoare coacazelor - Reduce pofta de mancare - Creste energia si vitalitatea - incetineste procesele de imbatranire