Turmeric / Curcumin
Turmericul (Curcuma longa) este o planta de origine asiatica, inrudita cu ghimbirul. In scop terapeutic se foloseste radacina care contine uleiuri volatile, sesquiterpene, monoterpene, curcumina, saruri minerale si polizaharide. Contribuie la mentinerea sanatatii articulatiilor. Amelioreaza disconfortul articular. Ajuta la mentinerea mobilitatii articulatiilor si a circulatiei la nivelul acestora. Are puternice proprietati antioxidante. Contribuie la stoparea dezvoltarii anormale a celulelor. Previne acumularea de grasimi si ajuta la descompunerea acestora de catre ficat. Contribuie la incetinirea proceselor de imbatranire celulara. Ajuta la mentinerea sanatatii pielii.
Troscotul (Polygonum aviculare) este o planta erbacee din familia Polygonaceae. Aceasta contine flavonozide, substante minerale si tanin, cu efect antidiaretic, astringent si mineralizant. Contribuie la tratarea afectiunilor de rinichi. Ajuta la tratarea afectiunilor tubului digestiv. Contribuie la formarea si refacerea tesutului conjunctival al cartilagiilor si ligamentelor.
Trifoiul rosu (Trifolium pratense) este o planta medicinala perena de la care sunt folosite in scop medicinal florile. Acesta are proprietati analgezice, antiinflamatoare, diuretice, antiseptice si mineralizante. Este recomandat ca adjuvant in premenopauza si menopauza. Ajuta in afectiuni stomacale si intestinale.
Trei frati patati (Viola tricolor) este o planta ierboasa de la care se foloseste in scop terapeutic partea aeriana. Aceasta are are actiune expectoranta, diuretica, stimulenta si antialergica. Este recomandat in afectiuni respiratorii. Contribuie la tratarea afectiunilor urinare. Ajuta la vindecarea ranilor.
Trandafirul este una dintre cele mai raspandite si cunoscute plante din familia Rosaceae. In scop medicinal se folosesc petalele care au un continut bogat de ulei volatil, tanini, derivati flavonici, nerol, citronelol, zaharuri, ceara si acid galic. Are rol antibacterian si antiinflamator. Este un antioxidant puternic care protejeaza celulele pielii de actiunea factorilor externi daunatori. Ajuta la relaxarea corpului si a mintii.
Teiul (Tilia europea) este un arbore mare nativ zonelor temperate ale emisferei nordice. In scop medicinal se folosesc florile si frunzele, dar si scoarta. Florile de tei contin flavonoizi, taninuri, vitamine, substante triterpenice, iar scoarta contine polifenoli si heterozide cumarinice. Sustine relaxarea organismului si un somn odihnitor. Sustine capacitatea organismului de adaptare la situatiile stresante. Are efect benefic in sezonul rece. Sustine functionarea normala a sistemului respirator prin fluidificarea secretiilor bronsice si eliminarea normala a acestora. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
Fasolea (Phaseolus vulgaris) este o planta leguminoasa cataratoare originara din America. Aceasta este o sursa importanta de fibre, proteine, acid folic, molibden, magneziu si fier. Curata organismul de toxine. Reduce cantitatea de zahar din sange. Lupta impotriva depozitelor de grasime.
Talpa-gastei (Leonurus cardiaca) este o planta erbacee, perena, bogata in uleiuri volatile, acizi flavonici, acizi organici, flavonoide, principii amare, fitosteroli, taninuri, vitamine A, C, E, betacaroten, minerale si acizi organici. Contribuie la functionarea normala a sistemului cardiovascular. Contribuie la fortificarea peretilor vaselor de sange, marindu-le elasticitatea. Normalizeaza presiunea sangelui. Sprijina functionarea normala a sistemului nervos. Ajuta la relaxarea sistemului repirator.