Începând cu litera B

30/04/2021

Busuioc

Busuiocul (Ocimum basilicum) este o planta aromata originara din India. Partile utilizate in scop medicinal sunt tulpinile, florile si frunzele, din care se prepara infuzii, decocturi, tincturi si diverse unguente cu efecte benefice asupra sanatatii. Ajuta la inlaturarea depunerilor de mucus pe peretii intestinelor. Curata intreg tubul digestiv si colonul de toxinele de reziduurile acumulate ajutand la detoxifierea organismului. Produsele pe baza de busuioc regleaza tranzitul intestinal si ajuta la mentinerea siluetei, favorizand senzatia de satietate.

Brusture

Brusturele (Arctium lappa) este o planta erbacee bienala din familia Asteraceae, cultivata in gradini pentru radacinile sale comestibile ce contin fibre si minerale. Produsele pe baza de brusture regleaza nivelul glicemiei din sange. Favorizeaza eliminarea secretiilor biliare si ajuta la detoxifierea organismului.

Boz

Bozul este o erbacee din familia caprifoliaceelor, inrudita cu socul, de la care sunt folosite in scop terapeutic radacina si florile. Acesta are un efect tonifiant si energizant. Produsele pe baza de boz calmeaza tusea si favorizeaza transpiratia.

Boswellia serrata

Boswellia serrata este un arbore de dimensiuni medii ce creste in anumite regiuni din India, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Din tulpina acestui arbore este extrasa o rasina care contine monoterpene, diterpene, triterpene si alti acizi importanti. Contribuie la functionarea normala a sistemului osteo-articular si muscular. Este un cunoscut antiinflamator de sinteza.

Biotina

Biotina este o vitamina hidrosolubila, care face parte din grupul vitaminelor B. Acest complex este alcatuit dintr-o serie de nutrienti importanti pentru buna functionare a metabolismului, a sistemului nervos, a sistemului digestiv, dar si a functiilor cardiovasculare. Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si la mentinerea sanatatii psihice. Contribuie la metabolismul energetic normal, la inducerea relaxarii, a starii de bine si tonifiaza psihicul. Diminueaza starile de neliniste, iritabilitate, nervozitate si sustine un somn sanatos, profund si odihnitor. Contribuie la mentinerea sanatatii membranelor mucoase si la sanatatea pielii, parului si a unghiilor.