Efectele terapeutice ale unor plante medicinale, minerale și ingrediente naturale- page 2

30/04/2021

Plantele medicinale au fost întrebuințate de oameni din cele mai străvechi timpuri. Înaintea apariției medicinei moderne, plantele ofereau cele mai bune remedii pentru afecțiuni diverse. Majoritatea dintre acestea sunt folosite și în prezent, sub diverse forme, în special preparate ca infuzii și ceaiuri.

Pentru a beneficia pe deplin de calitățile plantelor medicinale, este necesar să avem un mediu controlat unde să le plantăm. De ce este atât de important acest aspect? Deoarece calitatea solului, apei sau chiar a aerului intervine în metabolismul plantei și, în cazul în care există substanțe contaminante acestea ajung în plantă. Inevitabil și noi vom ingera acele substanțe, precum pesticidele, ierbicidele sau insecticidele. Este evident că efectele benefice ale plantelor nu vor mai fi la fel de puternice în aceste condiții.

Ordonare alfabetică

29/04/2021

Începând cu litera M

Musetel Musetelul (Matricaria chamomilla) este o planta erbacee medicinala din familia Asteraceae. De la musetel se recolteaza florile care contin matricarina si matricina, flavonoizi, glucozide, fitosteroli si acizi grasi. Acesta este recunoscut pentru actiunea antispastica, antiinflamatorie, carminativa si antialergica. Sustine o digestie...

28/04/2021

Începând cu litera N

Năut Năutul este bogat în proteine, săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) și în complexul de vitamine B. Având o concentrație ridicată de proteine (24%), la care se adaugă și un procent consistent de hidrați de carbon și grăsimi, năutul are o valoare alimentară deosebită, înlocuind în buna parte proteinele din carne....

27/04/2021

Începând cu litera O

Ovaz Ovăzul este o cereală cultivată în zonele temperate, boabele sunt desprinse și presate, devenind fulgi de ovăz. Fulgii de ovăz sunt o sursă importantă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți cu multiple beneficii pentru sanatate. Au un conținut bogat în carbohidrați și fibre și o pondere mai mare de proteine și grăsimi comparativ cu alte...

27/04/2021

Începând cu litera P

Porumb Porumbul este o cereală originară din America Centrală și este cultivată în multe regiuni ale lumii ca plantă alimentară, industrială și furajeră, reprezentând alături de grâu 80% din producția de cereale. Fulgii de porumb au un aportul ridicat de vitamine (A, B, C, D și E) și de tiamină. Tiamina este bună pentru metabolism, pentru producerea...

27/04/2021

Începând cu litera Q

Quercetina Quercitina, substanţa activă extrasă din Salcâmul-japonez (Sophora japonica), este unul din cei mai activi bioflavonoizi prezenți în plate, fructe și legume. Este recunoscută pentru proprietațile antioxidante puternice și recomandat pentru menținerea sistemului imunitar și a celui respirator sănătos. Reduce stresul oxidativ, inflamațiile...

27/04/2021

Începând cu litera R

Rozmarin Rozmarinul este o planta erbacee de origine mediteraneana. In scop terapeutic se utilizeaza partea aeriana a plantei care contine ulei volatil, flavonoizi, acid rozmarinic, principii amare, rozmaricina si substante diterpenice si triterpenice. Acesta are efect antiseptic, diuretic, carminativ, antibacterian, expectorant si astringent. Ajuta...

27/04/2021

Începând cu litera S

Secara Secara își are originea din Asia Centrală și este apreciată pentru gustul său intens, fiind valorificată ca alternativă mult mai sănătoasă a grâului. Fulgii de secară sunt o sursă excelentă de fibre alimentare. Datorită calităților nutritive, aceștia sunt recomandați pentru menținerea sănătății și în dietele de slăbit. Sunt bogate în minerale...

27/04/2021

Începând cu litera T

Turmeric / Curcumin Turmericul (Curcuma longa) este o planta de origine asiatica, inrudita cu ghimbirul. In scop terapeutic se foloseste radacina care contine uleiuri volatile, sesquiterpene, monoterpene, curcumina, saruri minerale si polizaharide. Contribuie la mentinerea sanatatii articulatiilor. Amelioreaza disconfortul articular. Ajuta la...

27/04/2021

Începând cu litera U

Usturoi Usturoiul (Allium sativum) este o planta medicinala, alimentara si condiment. In scop medicinal se utilizeaza bulbul si frunzele tinere care contin saruri minerale, microelemente, vitamine A, B, PP, C, alicina si garlicina. Are un continut bogat de minerale, vitamine si aminoacizi. Este recomandat ca adjuvant in afectiunile respiratorii,...

27/04/2021

Începând cu litera V

Vitamina B3 / Vitamina PP / Niacina Vitamina B3, cunoscuta si sub numele de niacina sau vitamina PP, este o vitamina cu rol esential pentru sanatate. Cele mai bune surse de vitamina B3 sunt: pestele, carnea de pui sau curcan, lactatele, avocado, broccoli, spanac, nuci, cereale integrale, ciuperci sau drojdie de bere. Contribuie la mentinerea...

Afișează următoarele 1 pagini